ייפוי כוח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך - שאלות ותשובות נפוצות

תשובה: יפוי כח מתמשך הוא מסמך משפטי, אשר במסגרתו אדם בעל כשרות משפטית, המסוגל לקבל החלטות ולבצע פעולות בעניינו, ממנה אדם אחר שיקבל עבורו החלטות ויבצע בשמו פעולות כשהוא עצמו לא יהיה מסוגל לכך וזאת בעניינים רפואיים ו/או רכושיים ו/או אישיים, בהתאם להחלטת הממנה. כניסת יפוי הכח המתמשך לתוקף הינה בעת שהממנה אינו מסוגל עוד לקבל החלטות בעניינו ולבצע פעולות באותם עניינים.

תשובה: קודם לכן, רק כאשר אדם איבד את היכולת לקבל החלטות ולבצע פעולות עבור עצמו,  היה על קרוב המשפחה לפנות לבית המשפט בבקשה למינוי אפוטרופוס מלווה בחוות דעת רפואית מתאימה והבקשה הייתה מועברת לתגובת האפוטרופוס הכללי לפני מתן החלטה. כאשר מאן דהוא היה ממונה כאפוטרופוס היה עליו להגיש דיווחים לאפוטרופוס הכללי ואף לבית המשפט וכן להגיש פרטות וכל התהליך היה מפוקח על ידי האפוטרופוס הכללי ועל ידי בית המשפט, תוך קיום דרישות פרוצדוראליות רבות. במסגרת יפוי הכח המתמשך האדם נותן הוראות והנחיות עתידיות בהיותו כשיר לכך ורק במצבים חריגים המנויים בחוק יש לקבל את אישור בית המשפט.

תשובה: הממנה רשאי לתת הוראות והנחיות בתחומים רפואיים, רכושיים ואישיים שונים, בהתאם לרצונו. אלה תיכנסנה לתוקף בהיותו בלתי כשיר לקבל בעצמו החלטות בעניינים אלה.

תשובה:

רק עורכי – דין שעברו הסמכה מיוחדת על-ידי משרד המשפטים רשאים לערוך יפוי כח מתמשך. אני עברתי הסמכה מיוחדת זאת ועורכת יפויי כח מתמשכים ללקוחותיי.

## התשובות אינן בגדר יעוץ משפטי אלא הכוונה ראשונית בלבד. יש להתייעץ עם עורך דין בקיא ומנוסה בתחום בטרם קבלת החלטה ו/או נקיטת פעולה כלשהי.

תחומי ההתמחות

לתיאום פגישת ייעוץ מלאו את פרטיכם