תביעות נזיקין

תביעות נזיקין - שאלות ותשובות נפוצות

תשובה: בהתאם לדין הישראלי אין חשיבות לשאלת האשם (מי אחראי לתאונה) ולפיכך כל אדם זכאי לפיצוי בגין הנזק הגופני שנגרם לו בתאונה, בין אם התאונה ארעה בעטיו ובין אם לאו.

תשובה: בהחלט יש צורך למצות את הבדיקה על ידי פנייה לעורך דין בקיא ומנוסה בתחום הנזיקין. עוה"ד יתחקר אותך אודות גורם הנפילה (האם נמצא מפגע במקום? מי הבעלים של המקום? מהי ההתרשלות שבגינה ארעה הנפילה ? וסוגיות עובדתיות ומשפטיות נוספות שיש לבדוק).

תשובה: לא, במסגרת התביעה בביהמ"ש יהא עליך להגיש חוות דעת מומחה רפואי מקצועי בתחום הרלבנטי והוא יבדוק אותך ויחווה דעתו המקצועית באופן עצמאי, ללא קשר לקביעת המוסד לביטוח לאומי.

תשובה: במקרים מסוג זה ניתן לתבוע את "קרנית" – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. ישנם מקרים נוספים בהם " קרנית" היא הגורם אשר נגדו מגישים תביעה, כגון בתאונות "פגע וברח".

תשובה: בהחלט קיימות הגנות במסגרת תביעות לשון הרע, כהגנת אמת בפרסום ("אמת דיברתי") והגנות המבוססות על תום לב. יש להתייעץ עם עורך דין בקיא ומנוסה בתחום לשון הרע ביחס לנסיבות המקרה, החלת ההגנות במקרה הספציפי ועוד.

תשובה: כדאי לפנות לעורך הדין בסמוך לאירוע הנזק, על מנת לקבל ייעוץ ראשוני, הכוונה וליווי מתחילת התהליך, לצורך מיצוי הזכויות. בהמשך עורך הדין ינהל משא ומתן עם חברת הביטוח ו/או ינהל הליך משפטי מטעם הלקוח.

## התשובות אינן בגדר יעוץ משפטי אלא הכוונה ראשונית בלבד. יש להתייעץ עם עורך דין בקיא ומנוסה בתחום בטרם קבלת החלטה ו/או נקיטת פעולה כלשהי.

משרדי מייצג תובעים, נתבעים ותאגידי מים וביוב רבים. למשרד מומחיות בת שנים רבות בניהול תיקי נזיקין  ותיקי לשון הרע בערכאות השיפוטיות השונות ובניהול משאים ומתנים לפשרה. כמו כן, משרדי מייצג נפגעי עבודה בוועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי ובוועדות הערר. נושאי העיסוק כוללים תאונות דרכים, תאונות עבודה, רשלנויות וחבויות, רשלנויות רפואיות, ביטוח, לשון הרע , תביעות בנזיקין של נפגעי עבירות, ליקויי בנייה.

לתיאום פגישת ייעוץ מלאו את פרטיכם

סוגיות ומאמרים

תחומי ההתמחות

לתיאום פגישת ייעוץ מלאו את פרטיכם